Simens kupuje kragujevački “Milanović Inženjering”

Nemačka kompanija “Siemens” planira da početkom naredne godine kupi “Milanović Inženjering”, kragujevačku kompaniju specijalizovanu za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železničku industriju.

U saopštenju Simensa se dodaje da će iznos ove poslovne transakcije za sada ostati poslovna tajna, a zaključenje posla očekuje prethodno usaglašavanje u pogledu zakonske regulative o zaštiti konkurencije, prenosi “eKapija”.

– Siemens se oslanja na znanje koje smo pronašli u Kragujevcu, a preuzimanjem ove kompanije ojačavamo svoju svetsku mrežu proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i poziciju lokalne kompanije na tržištu. Ovom akvizicijom stekli smo optimalnu poziciju za buduće projekte na konkurentnom globalnom železničkom tržištu. Posle četrnaest godina uspešnog poslovanja u Simensovoj fabrici “Large Drive” u Subotici, ponosni smo što ćemo imati i drugu fabriku u Srbiji – rekao je Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije “Siemens Srbija”.

Kompanija Milanović Inženjering je osnovana 2001. godine kao porodična firma, trenutno upošljava oko 430 radnika, a 2016. je ostvarila obrt od 15,3 miliona eura. Po rečima vlasnika Bratislava Milanovića, pozitivna radna klima u porodičnoj firmi jeste njena posebna korporativna karakteristika po kojoj je, uz kvalitet proizvoda i cenovnu konkurentnost, vremenom postala prepoznatljiva u svetu šinskih vozila.

– Uveren sam da će zahvaljujući poslovnoj saradnji sa Simensom i savremenim proizvodnim kapacitetima sa kojima on raspolaže, ova fabrika u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenti za šinska vozila. Dolazak Simensa predstavlja povratak industrije u Kragujevac, a meni daje mogućnost da radim na daljem razvoju, dovođenju novih partnera i transferu tehnologije u naš region – dodao je Milanović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор