Simens pomaže urbani razvoj Beograda

made-in-germany-rs-sava-beograd

Nemačka kompanija Simens (Siemens) je sa gradskom upravom Beograda potpisala ugovor o pružanju usluga korišćenja Simensovog “Alata za uspešno funkcionisanje grada” (CyPT).

Ovaj ugovor predstavlja nastavak partnerskih aktivnosti Beograda i Simensa započetih u februaru 2016. godine, potpisivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, prenosi agencija „Tanjug“.

Kroz predstavljanje analiza i iskustva stečenih na sličnim projektima razvoja drugih prestonica i većih gradova Evrope, nemačka kompanija će obezbediti lakše ostvarivanje ciljeva održivog razvoja Grada Beograda u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja, saopšteno je iz Simensa.

– Zadovoljstvo nam je što Simens ima priliku da kroz City Performance Tool pomogne Beogradu da unapredi strategiju infrastrukturih rešenja, što će u krajnoj instanci doprineti kvalitetnijem životu svih njegovih građana – rekla je Marija Novaković, direktorka Odeljenja strategije i razvoja Simensa u Srbiji.

U svom portfoliju Siemens poseduje razvijene informatičke platforme i programe kojima se, preko analize podataka o raznim oblastima urbanog života i urbane infrastrukture, dolazi do konkretnih predloga rešenja o strateškim pravcima razvoja urbanih celina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор