Obuka 20 novih radnika za Leoni

Dvadeset nezaposlenih Nišlija sa opštine Pantelej potpisalo je sa kompanijom „Leoni“ ugovore o obuci, nakon koje će početi da rade u novom fabričkom pogonu nemačkog investitora u ovom gradu.

U saradnji sa kompanijom Leoni i Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ) niška opština Pantelej radi na bržem zapošljavanju nezaposlenih sugrađana. Ugovore je sa kompanijom Leoni u ovoj turi potpisalo dvadeset ljudi, a u narednom periodu se očekuje da će taj broj biti povećan na 100, prenosi „Kopernikus“.

– Podrška lokalne samouprave nam je veoma značajna. Mi već imamo fabrike u Prokuplju i Malošištu, a sada ćemo otvoriti fabriku i u Nišu, gde ćemo ukupno zaposliti oko dve i po hiljade ljudi. Zbog toga nam je jako bitno da imamo podršku i Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine – kaže generalni direktor Leonija Klemens Saks.

Direktor niške Filijale NSZ Boban Matić ističe da je prednost ovakve saradnje sa poslodavcem u procesu stručne obuke, kroz koju radnik prolazi pre zasnivanja radnog odnosa.

– U ovom slučaju imamo tripartitni projekat, gde je, pored lokalne samouprave, uključen i jedan veliki poslodavac. Iskustva iz prethodnih perioda pokazuju da je ovakva vrsta obuke možda najjeftinije rešenje koje dovodi do zaposlenja nezaposlenih lica. Dosadašnja saradnja sa kompanijom Leoni je pokazala dobre rezultate i drago nam je da se to nastavlja, kao što se nastavlja i saradnja sa lokalnom samoupravom Pantelej, a to je prilika da pozovemo i druge lokalne samouprave i kompanije da pokušaju da u dogovoru sa NSZ pronađu zajedničke modalitete i rešenja za zapošljavanje nezaposlenih lica – poručio je Matić.

Po rečima predsednika Opštine Pantelej Bratimira Vasiljevića, u toku sprovođenja Lokalnog akcionog plana zapošljavanja do sada je preko NSZ Programa obuka za poznatog poslodavca, u tim kompanijama počelo da radi 75 osoba.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор