I Zlatibor dobio Dino park

U parku Čigota na Zlatiboru prošle nedelje je svečano otvoren „Avantura Dino park“ sa 24 verne replike dinosaurusa iz ere mezozoika, ali i mini zoo vrtom.

– Realizacijom prve faze na izgradnji Dino parka, Zlatibor je postao jedan od deset najvećih centara u Evropi. Nadam se da će ovaj sadržaj da upotpuni celokupnu turističku ponudu ove planinske lepotice i da će doprineti povećanju broja turista – kaže Vladimir Ružić, jedan od akcionara u okviru projekta „Dino i avantura park Zlatibor“.

On je objasnio da će druga faza izgradnje parka biti završena u avgustu ove godine, gde će biti urađeno još nekoliko zabavno-turističkih sadržaja koji nisu mogli da se završe u ovom periodu zbog vremenskih uslova.

– To će biti najveći teren za mini golf, poligon za rejs kar, pejntbol, veštačka stena. Gosti će moći da uživaju u restoranu, piceriji i šetnji na nekoliko hektara najlepšeg dela Zlatibora – ističe Ružić, a prenosi „glaszapadnesrbije“.

Sa površinom od tri hektara, Dino park na Zlatiboru je jedan od pet najvećih u Evropi, a po sadržaju unutar njega među tri najbolja. Ružić kaže da ovakva ocena nije subjektivna, jer su pre otvaranja obišli sve slične parkove po Evropi, kako bi isplanirali šta je to što najviše odgovara posetiocima. On je najavio i da će u prvoj fazi projekta u ovom parku biti zaposleno 40 ljudi, a još 60 već za dva meseca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор