Domaćim turistima na raspolaganju još 30.000 vaučera

Kako je najavila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, vlada je odobrila još 30.000 turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, čime će se dodatno povećati domaći turistički promet.

– S obzirom na ogromno interesovanje građana za domaći turizam, ova odluka značajno će doprineti povećanju turističkog prometa i povećanju pratećih uslužnih i privrednih delatnosti, a time i ekonomskom rastu – poručila je Matićeva, a prenosi agencija Beta.

Ona je podsetila da je ove godine, zbog velikog interesovanja građana, posle emitovanja prvog kontigenta planiranih 100.000 vaučera, u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, vlada odlučila da, nakon rebalansa budžeta u maju mesecu, odobri još 100 miliona dinara za još 20.000 vaučera, koji su zatim razgrabljeni za svega nekoliko dana.

Vlada je sada donela i treću odluku kojom se za subvencije u sferi domaćeg turizma odobrava još 150 miliona dinara, što je dovoljno za finansiranje dodatnih 30.000 vaučera. Sa ovim vaučerima građanima je na raspolaganju jeftiniji odmor u više od dve hiljade ugostiteljskih objekata, a kao najtraženije destinacije do sada su se pokazale Sokobanja, Zlatibor i Vrnjačka banja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор