Podeljeno 100.000 turističkih vaučera, stiže još 20.000

Budući da nakon podele prvih 100.000 turističkih vaučera ogromno interesovanje građana za subvencionisani odmor u Srbiji ne jenjava, iz vlade stiže informacija da će rebalansom budžeta za ovu godinu biti opredeljeno dovoljno novca za još dodatnih 20.000 vaučera.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Srbije Marije Labović, 100.000 vaučera za ovu godinu podeljeno je već početkom februara, za šta je bilo opredeljeno 500 miliona dinara, tako da će, sa dodatnih 20.000 vaučera, iz državnog bužeta biti izdvojeno ukupno 600 miliona dinara za podršku domaćem turizmu.

– Još se ne zna kada će početi podela dodatnih 20.000 vaučera. Pored toga što su građani veoma zainteresovani za ovaj vid subvencionisanog odmora, veliko interesovanje vlada i među ugostiteljskim objektima, kojih se prijavilo čak 1.848. Najveći broj njih se nalazi u Sokobanji i Vrnjačkoj Banji, a veliko interesovanje je bilo i onih sa Zlatibora, Kopaonika, iz Prolom i Lukovske Banje – kaže Labovićeva.

Ona je istakla da se, od kada je počelo izdavanje vaučera, iz godine u godinu beleži porast broja domaćih turista u našoj zemlji, zbog čega je ocenila da su vaučeri opravdali svoje uvođenje, prenosi agencija Tanjug.

– Pre vaučera smo imali stagnaciju, čak i pad, a sada beležimo povećanje broja dolazaka i noćenja domaćih turista. S obzirom na to da je 2020. godina donela ozbiljne posledice po turizam, kako u našoj zemlji, tako i u celom svetu, domaći turizam je donekle kompenzovao ukupan gubitak koji bi se dogodio da nismo imali veliko interesovanje domaćih turista za odmor u Srbiji. Očekujemo da će se ove godine još veći broj domaćih turista opredeliti za odmor u Srbiji, jer smo naučili da se organizujemo i u novim uslovima koji vladaju – objašnjava direktorka TOS.

Pravo da dobiju turističke vaučere mogu da ostvare penzioneri, zaposleni sa primanjima manjim od 70.000 dinara i studenti. Kao neophodan preduslov za prijavu za vaučer, potrebno je obaviti rezervaciju smeštaja za najmanje pet noćenja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор