Inovacioni Fond nastavlja sa dodelom vaučera

Fond za inovacionu delatnost i ove godine nastavlja sa dodelom inovacionih vaučera namenjenih mikro, malim i srednjim preduzećima za korišćenje usluga naučno-istraživačkog sektora u cilju poboljšanja svojih proizvoda, radnih procesa i usluga, a zarad povećanja konkurentnosti na tržištu.

Na osnovu Javnog poziva, sva zainteresovana mikro, mala i srednja preduzeća mogu konkurisati za inovacione vaučere u vrednosti do 800.000 dinara, koje mogu iskoristiti za dobijanje usluga javnih naučno-istraživačkih organizacija za rešavanje tehničkih ili tehnoloških problema na koje nailaze u svom poslovanju (npr. za izradu demonstracionog prototipa, različite vidove ispitivanja…), saopštavaju iz Fonda za inovacionu delatnost.

Javni poziv će biti otvoren do utroška sredstava u ukupnom iznosu od 60 miliona dinara, a vaučeri će se dodeljivati po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana po njihovom prispeću. Vaučer se mora iskoristiti u roku od šest meseci, a jednom podnosiocu zahteva mogu biti odobrena najviše dva inovaciona vaučera, u maksimalnom iznosu od 1.200.000 dinara.

Fond za inovacionu delatnost do sada je dodelio ukupno 220 inovacionih vaučera za 180 malih i srednjih preduzeća, u ukupnom iznosu od 140.147.171 dinara. Svi zainteresovani za ovogodišnji konkurs mogu prijaviti preko portala Fonda, a svi detalji o samom programu i uslovima za konkurisanje nalaze se u internet prezentaciji Fonda.

Dodela vaučera realizuje se u okviru projekta Svetske banke „Podrška istraživanju, inovacijama i transferu tehnologije“, finansiranom iz IPA sredstava EU za 2013, dok su sredstva obezbeđena iz budžeta Republike Srbije, odnosno Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kroz „Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор