Garancijski fond Vojvodine primljen u međunarodnu asocijaciju

made-in-germany-rs-berlin-brandenburgertor

Na Generalnoj skupštini Asocijacije garantnih fondova (AECM) održanoj juče u Berlinu, odlučeno je da Garancijski fond Vojvodine postane član ove međunarodne organizacije garantnih fondova.

Asocijacija garantnih fondova okuplja 40 članica iz zemalja Evropske unije (EU), Rusije, Turske i Crne Gore, saopštio je Biro za informisanje Pokrajinske Vlade, a prenosi agencija “Beta”.

Ova međunarodna organizacija osnovana je 1992. godine u Briselu, sa ciljem da promoviše instrumente podrške malim i srednjim preduzećima putem izdavanja garancija, ali i kako bi zastupala interese svojih članica kod Evropske komisije (EK) i Evropske investicione banke (EIB). U 2013. godini obim izdatih garancija AECM iznosio je 76 milijardi eura, ističe se u saopštenju Garanicijskog fonda Vojvodine.

Direktor Fonda Goran Vasić je naglasio kako je prijem u Asocijaciju garantnih fondova za Vojvodinu značajan sa mnogo aspekata, a posebno je značajna razmena iskustava sa drugim državama i primena njihovih primera dobre prakse. Po njegovim rečima, prijem u Asocijaciju garantnih fondova olakšaće korišćenje fondova EU namenjenih sektoru malih i srednjih preduzeća, preduzetnicima i farmerima iz naše zemlje.

Garancijski fond Vojvodine osnovan je pre 12 godina, sa ciljem da vojvođanskim poljoprivrednicima, preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima olakša pristup finansijskom tržištu i obezbedi povoljne uslove kreditiranja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор