Sutra počinje Industrijski sajam „Hannover Messe 2016“

made-in-germany-rs-sajam-hanover

Od sutra startuje vodeći industrijski sajam u svetu „Hannover Messe 2016“, koji će do 29. aprila, pod motom „Integrisana Industrija – Pronađite rešenja“, posetiocima Hanovera pružiti priliku da saznaju kako da transformišu svoje proizvodne fabrike u „pametne“ i kako da izgrade inteligentni mrežni sisitem za generisanje, distribuciju i skladištenje energije.

Ove godine zemlja-partner sajma će biti jedna od najjačih ekonomija u svetu – SAD, a manifestaciju će otvoriti američki predsednik Barak Obama u društvu nemačke kancelarke Angele Merkel koja tradicionalno otvara Hanoverski sajam. Svoju posetu nemačkom sajmu Obama će iskoristiti i za promovisanje Transatlantskog trgovinskog i investicionog partnerstva (TTIP), kao najznačajnijeg bilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini između EU i SAD.

– Prisustvo predsednika Obame govori o značaju koji sajam „Hannover Messe“ ima za svetsku industriju. Usred američke reidustrijalizacije, SAD je postao poželjan industrijski partner, a za nemačke kompanije i privredu to je tržište broj 1 – izjavio je Dr. Jochen Köckler, član predsedništva kompanije “Deutsche Messe”.

SAD će na sajmu učestvovaće sa oko 250 kompanija, među kojima su i svetski giganti “General Electric”, “Eaton, Molex”, “Microsoft”, “AT&T” i “IBM”, kao i “IIC” (Industrijski Internet konzorcijum), prenosi “eKapija”.

Sajam „Hannover Messe“ objedinjuje svetski industrijski „know-how“. Svi ključni akteri industrijske digitalizacije doći će ove godine u Hanover: nemačke kompanije stručne na polju mašinskog i električnog inženjerstva, vodeći američki softverski provajderi, kao i kompanije iz Kine i Japana, što će obezbediti nove prilike za partnerstva, ideje i rešenja koja se tiču Industrije 4.0.

„Hannover Messe“ je više od izložbe. To je međunarodni događaj umrežavanja koji se diči sa 1.000 foruma, prezentacija i stručnih manifesatcija, zbog čega će i Srbija tu imati svoje predstavnike. Pored dva samostalna izlagača, naša zemlja će na ovom sajmu imati i nacionalni štand na kome će se predstaviti 7 domaćih kompanija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор