Počinje Sajam nameštaja i drvne industrije

made-in-germany-rs-sajam-namestaja

Sutra u Beogradu počinju 54. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i 54. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, koji će okupiti više od 520 izlagača iz 45 zemalja.

Tokom šest dana trajanja ovih manifestacija, u halama Beogradskog sajma biće izložen nameštaj svih vrsta i namena, proizvodi za uređenje enterijera i unutrašnju dekoraciju, kao i mašine, alati i repromaterijali koji se koriste u kompleksnoj industriji nameštaja. Uz vodeće domaće brendove i kompanije iz drvne i industrije nameštaja, najavljen je dolazak i velikog broja izlagača iz Nemačke, Turske, Francuske, Bugarske, Tajvana, Hrvatske i Slovenije.

Ovogodišnji Sajam nameštaja će predstaviti najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, mehaničke, električne i pneumatske alate, ali i moderne pilane i sušare, prenosi agencija „Tanjug“.

Najavljen je i bogat prateći program sa puno predavanja, prezentacija i konferencija, među kojima je i Investiciona konferencija o industriji nameštaja u Srbiji, zakazana za 8. novembar u Upravnoj zgradi Beogradskog sajma. Izložba mladih dizajnera pomoći će njihovom promovisanju i afirmisanju, a najuspešnijim izlagačima biće uručena tradicionalna nagrada internacionalnog žirija „Zlatni ključ“, koja je 2015. redizajnirana u skladu sa promenom celokupnog vizuelnog identiteta sajma.

Beogradski Sajam nameštaja posebnu pažnju će posvetiti poslovnom segmentu, tako da će u fokusu biti kompanije koje su okrenute dizajnu, inovacijama, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja. Ovogodišnju novinu činiće „Design talks“, razgovori sa dizajnerima i arhitektama.

Industrija nameštaja jedan od retkih sektora privrede Srbije koji ostvaruje suficit, a većinom ga čine preduzeća iz drvne industrije iz kategorije malih (97 posto).

Sajam nameštaja se može posetiti u utorak i sredu od 10 do 19 sati, a od četvrtka do nedelje od 10 do 20 sati, dok je radno vreme Sajma mašina od utorka do subote od 10 do 19 sati. Cena karte je 300 dinara, za grupne posete 200 dinara, dok je za učenike stručnih škola i fakulteta ulaz besplatan 10. i 11. novembra. Parking košta 100 dinara po satu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор