Srbiji od Nemačke 5 mil. € za migrantsku krizu

nemacka i srpska zastava

Potpisivanjem sporazuma između vlada dveju zemalja, Srbija je od Nemačke dobila više od 5 miliona eura bespovratne pomoći, kao donaciju opštinama na jugu i jugoistoku Srbije, koje su najviše pogođene migrantskom krizom.

Sporazum o donaciji novca namenjenog za izgradnju i obnovu škola, vrtića i bolnica u 12 srpskih opština, potpisali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalne pitanja Aleksandar Vulin i direktor Razvojne Banke Nemačke (KfW) Arne Gos, prenosi „Studio B“.

Nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman je ovom prilikom istakao da Nemačka sa Srbijom tesno sarađuje u rešavanju izbegličke krize i da je zahvalna Srbiji što se na odgovoran način suočava sa tim problemom.

Ministar Vulin se u ime Vlade Republike Srbije zahvalio Vladi Nemačke na, kako je rekao, velikoj nesebičnoj pomoći koja nam je zaista potrebna.

– Ovo nije kredit, ovo nije zajam, ovo nije nešto što se daje sa namerom da se ostvari bilo kakav ekonomski interes, na šta smo mi vrlo često navikli. Ovo je bespovratna pomoć i investicija Vlade Nemačke u kvalitet života ljudi u Republici Srbiji – rekao je Vulin.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор