U DIMAK-u saznajte sve o legalnom odlasku u Nemačku

made-in-germany-rs-nemacki-poslanici

Juče je u Beogradu zvanično najavljeno otvaranje novog Nemačkog informativnog centra za migracije, stručno obrazovanje i karijeru (DIMAK), koji će u glavnom gradu početi sa radom krajem meseca.

U ovom centru svi zainteresovani građani Srbije će moći da na jednom mestu dobiju sve informacije o legalnoj migraciji, mogućnostima usavršavanja i šansama za posao u Nemačkoj, prenosi agencija „Fonet“.

Po rečima Geralda Šomana, načelnika u Centrali za međunarodno posredovanje (ZAV) Nemačke savezne agencije za rad, toj državi trenutno nedostaje mnogo stručnjaka u raznim oblastima privrede.

– Nemačkoj su potrebni medicinski radnici, osoblje u kliničkom radu i staračkim domovima, negovatelji, inženjeri elektro i metalske struke, kao i dosta stručnjaka bez akademskog zvanja. Cilj DIMAK-a je da pruži pouzdane informacije i savete o preduslovima za rad u Nemačkoj, o obukama, studijama ili stručnom usavršavanju, a svi zainteresovani građani tu će naći pouzdane informacije o legalnom odlasku u Nemačku, mogućnostima usavršavanja i šansama za posao – objasnio je Šoman.

Sporazum o otvaranju DIMAK centra u Srbiji potpisali su državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, viši menadžer Projekta Nemačke organizacije za međunarodnu tehničku saradnju (GIZ) Luis Ramalio i direktor GIZ-a za Srbiju Gerhard Zipel.

Centar DIMAK će zvanično početi sa radom 28. novembra u okviru beogradske Službe zapošljavanja na Voždovcu, u ulici Koste Abraševića 10, a radiće svakog radnog dana od 7:30 do 15 sati.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
 1. Ja sam Negovan Milin iz Vrsca Srbija zavrsio sam srednju Elektrotehnicku skolu imam 55 godina visok sam 180 cm. Ozenjen imam dvoje odrasle dece . Jak sam potpuno zdrav ,vitalan , sposoban komunikativan, odgovoran ne pusim ne pijem alcohol, sportski tip, hobi sport kosarka. Po zanimanju sam Elektro tehnicar za elektricne instalacije imam zavrseno i za KV auto elektricara, Trgovackog tehnicara zatim vozac profesionalac sa kategorijama B – C – C Е .
  Veoma veoma iskusan kao Elktro instalater i vozac, pored svog zanimanja radim na krovnim konstrukcija, izvodjenje rigips radova , radim izolaciju podova,lokala, podruma, terasa i sl , postavljanje vodovodne i kanalizacione instalacije lepljenje keramickih plocica, radim sve kucne popravke bravarske, mehanicke, stolarske i ostale popravke prepravke i izrade nove. Znam Nemački jezik za nivo A1 i dalje ucim Nemacki jezik. Zeleo bi da radim i zivim u Nemacku da dovedem svoju porodicu i oni da se zaposle, da svi radimo zivimo u Nemacku.
  Garantujem za sebe i svoju porodicu, mogu svoje iskustvo znanje i dobar rad besplatno da pokazem nekoliko ili vese dana . stojm iza svega ako ja prvi dobijem posao a kasnije i moja porodica da ako ne ispunjavamo vase zadatke i ne izvsavamo poslovne obaveze da nas ne primite na posao . nece te se pokajati ako me primite da radim i zivim u Nemacku dacu sve od sebe.
  Imam sve papire u PDF-u u vezi radnog staza sertifikata diploma, resenja ugovora
  Hvala vam na razumevanju cekam poziv od vas za rad spreman odmah
  veliki pozdrav Nesa Vrsac Srbija

  Telefon-fax: +38113400318
  Mob: +38163242692
  Mob – Viber – WhatsApp: +381631757520
  Email: milinn@sbb.rs
  Skype: milin.negovan
  Facebook Negovan Milin

Оставите одговор