Novi oglas NSZ za odlazak medicinara u Nemačku

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila još jedan oglas za zapošljavanje srpskih zdravstvenih radnika u Nemačkoj, kod poslodavca „Ophelo” GmbH iz bavarskog grada Wurzburga.

Naši medicinari radili bi na poslovima asistenata za zdravstvenu negu u domovima za stara lica, a ukupan broj potrebnih radnika je 20, od kojih se traži da najmanje poseduju diplomu medicinske sestre ili tehničara sa završenim IV stepenom stručne spreme.

Na konkurs se mogu javiti i kandidati sa zvanjem viša medicinska sestra sa VI -1 stepenom stručnosti, strukovna medicinska sestra sa VI – 2 stepenom obrazovanja i strukovna medicinska sestra specijalista sa VII nivoom obrazovanja.

Od kandidata se traže i posebna znanja i veštine, a prvenstveno znanje nemačkog jezika na B2 nivou prema Evropskom referenskom nivou. U oglasu je, međutim, napomenuto da za ove poslove mogu konkurisati i kandidati koji poseduju B1 nivo znanja nemačkog jezika. Takođe je potrebno da kandidati imaju položen stručni ispit za medicinske radnike za srednju medicinsku školu, osnovno poznavanje rada na računaru i radno iskustvo u struci u trajanju od 12 meseci (u radno iskustvo ulazi i period stručne prakse u trajanju od 6 meseci).

Medicinski radnici iz Srbije, koji prođu testiranje i budu izabrani za odlazak na rad u Nemačku, potpisaće sa poslodavcem ugovor o radu na neodređeno vreme na poslovima asistenta za zdravstvenu negu, sa probnim radom u trajanju od 6 meseci. Poslednji rok za prijavljivanje na ovaj konkurs je 20. jul ove godine, a kompletan tekst oglasa može se naći na sajtu NSZ, http://www.nsz.gov.rs u rubrici “Info”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор