Nova šansa za odlazak medicinara u Nemačku

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila novi oglas za zapošljavanja 12 srpskih medicinara u nemačkoj bolnici „APD” Ambulante Pflegedienste Gelsenkirchen GmbH, na poslovima asistenta za zdravstvenu negu.

Potrebno je da kandidati poseduju medicinske kvalifikacije opšteg ili pedijatrijskog smera, bilo da se radi o medicinskim sestrama-tehničarima ili višim medicinskim sestrama VI-1 stepena stručnosti, bilo da su u pitanju strukovne medicinske sestre ili strukovne medicinske sestre specijalisti VI-2 stepena stručnosti. Pri tom je poželjno da kandidati poseduju prethodno radno iskustvo.

U pitanju je radni odnos na određeno vreme do 12 meseci na poslovima asistenta za zdravstvenu negu do nostrifikacije diplome, uz mogućnost angažovanja na neodređeno vreme na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika nakon nostrifikacije diplome.

Troškove prevoza od Srbije do Nemačke snosiće izabrani kandidati, dok visina plate do priznanja diplome, a za vreme stručne prakse iznosi 1.950 eura bruto, uz dodatke. Troškove prilikom regulisanja izdavanja radne vize snosiće poslodavac, a obezbediće i smeštaj pod povoljnim uslovima, dok će troškove tog smeštaja snositi kandidati.

Svi zainteresovani treba da dostave svoju radnu biografiju na srpskom i nemačkom jeziku, fotokopiju diplome završene škole, uverenje o položenom stručnom ispitu za medicinske radnike i fotokopiju sertifikata o stečenom znanju nemačkog jezika, a nepotpuna dokumentacija neće biti razmatrana.

Oglas je otvoren do 2. aprila ove godine i može se naći na sajtu Nacionalne službe. Za sve dodatne informacije kandidati se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje, migracionim servisnim centrima NSZ i Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301 (poziv je besplatan).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор