Nacionalna služba nudi posao u Nemačkoj

made-in-germany-rs-nsz

Nemačka bolnica “Ambulante Pflegedienste Gelsenkirchen GmbH” (АPD) traži 15 asistenata za zdravstvenu negu, u oglasu koji je objavila Nacionalna služba za zapošljavanje.

Kandidati treba da budu zdravstvene struke opšteg ili pedijatrijskog smera, a traže se medicinske sestre/tehničari IV stepena, više medicinske sestre VI-1 stepena, strukovne medicinske sestre VI–2 stepena i specijalisti strukovne medicinske sestre VII stepena stručnosti.

Od posebnih znanja i veštine traži se obavezno znanje nemačkog jezika na minimalno B1 nivou prema Evropskom referentnom okviru, položen stručni ispit za medicinske radnike (za srednju medicinsku školu), položen vozački ispit za B kategoriju. Uz to je poželjno i osnovno poznavanje rada na računaru, a radno iskustvo nije neophodno.

radi se o radnom odnosu na određeno vreme do 12 meseci na poslovima asistenta za zdravstvenu negu do nostrifikacije diplome, uz mogućnost angažovanja na neodređeno vreme na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika nakon nostrifikacije diplome.

Visina plate do priznanja diplome je 1.950 eura bruto, a nakon nostrifikacije najmanje 2.150 eura bruto. Izabrani kandidati snosiće troškove prevoza do Nemačke, troškove regulisanja radne dozvole i izdavanja radne vize i smeštaj pod povoljnim uslovima, koji takođe plaća kandidat. Zaposleni će od početka rada biti socijalno osigurani.

Od dokumentacije je potrebna radna biografija (CV) na nemačkom jeziku, fotokopija diplome srednje, više ili visoke škole, fotokopija uverenja o položenom stručnom ispitu za medicinske radnike (za srednju školu), a poželjno je imati i fotokopiju sertifikata o znanju nemačkog jezika. Sva dokumenta treba dostaviti i na srpskom jeziku.

Konkurs traje do 16. decembra, a za dodatne informacije kandidati se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje u filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ, ili Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301 (poziv je besplatan). Tekst oglasa se nalazi na sajtu NSZ.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор