Tri nova oglasa NSZ za rad u Nemačkoj

Na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje objavljena su 3 nova oglasa za zapošljavanje medicinskih radnika i automehaničara iz Srbije u Nemačkoj.

Prvi oglas je namenjen negovateljima starih lica, a poslodavac je „DRK – Pflegedienste Rhein-Sieg/Rhein-Berg“ iz grada Bergisch Gladbacha u Severnoj Rajni Vestfaliji, kojem je potrebno 10 radnika sa završenom srednjom ili višom medicinskom školom opšteg, pedijatriskog, ili akušerskog smera, ili sa završenom visokom zdravstvenom školom strukovnih studija. Potrebno je da kandidati imaju položen stručni ispit za medicinske radnike, poželjno je znanje nemačkog jezika na B1 nivou, kao i radno iskustvo u struci. Radni odnos je na neodređeno vreme sa probnim radom od 6 meseci, zaposleni su socijalno osigurani, bruto plata je 1900 eura, a nakon nostrifikacije diplome 2700 eura. Oglas traje do 12. oktobra.

U drugom oglasu poslodavac „Kohlhepp Logistik“ iz grada Bayerna traži 2 automehaničara sa završenom srednjom stručnom školom. Potrebno je da kandidati imaju vozačku dozvolu B kategorije, da poznaju osnove rada na računaru i početno znanje nemačkog jezika, dok je radno iskustvo nebitno. Rad je na neodređeno vreme, sa probnim radom od šest meseci, visina neto zarade je najmanje 1.500 eura, a može biti i veća u zavisnosti od stručnosti. Radi se u smenama, a radnik je socijalno osiguran od prvog dana. Rok trajanja konkursa je 12. oktobar.

Treća ponuda je u skladu sa Sporazumom o posredovanju i privremenom zapošljavanju većeg broja radnika za zdravstvenu negu iz Srbije u nemačkim bolnicama i domovima za stara lica. Posao je na mestu asistenta, a nakon priznavanja diplome na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika. Na oglas se mogu javiti nezaposleni i zaposleni kandidati, bez obzira da li su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a uslov je da imaju završenu srednju medicinsku školu smera medicinska sestra – tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera. Takođe je potrebno da kandidati imaju položen stručni ispit, poželjno je poznavanje nemačkog jezika, a prednost će imati oni sa znanjem nemačkog na B1 nivou ili višem, kao i oni sa radnim iskustvom u struci u poslednje 4 godine ili završenom stručnom praksom. Zadnji rok za konkurisanje je 11. oktobar.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор