Nemci ponovo traže negovatelje

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila novi oglas za angažovanje većeg broja naših medicinara u nemačkim bolnicama i staračkim domovima na mestu asistenata za zdravstvenu negu do priznavanja diplome, a nakon priznavanja u zvanju kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

Na oglas se mogu javiti i nezaposleni i zaposleni kandidati, bez obzira da li su prijavljeni na evidenciju NSZ. Potrebno je da imaju završenu četvorostepenu srednju medicinsku školu, smera medicinska sestra, odnosno tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera, da znaju nemački jezik na najmanje A2 nivou prema Evropskom referentnom okviru za jezike i položen stručni ispit, a prednost će imati kandidati sa znanjem nemačkog jezika na B1 ili višem nivou i aktuelnim radnim iskustvom u struci.

Nostrifikacija diplome za zdravstvenog radnika u Nemačkoj je obavezna najkasnije u roku od 12 meseci od zasnivanja radnog odnosa na određeno vreme. Početna plata će do priznavanja diplome iznositi 1.900 eura bruto, uz određena regionalna odstupanja, a poslodavac će radnicima obezbediti smeštaj i ishranu, odnosno pružiti podršku u pronalaženju smeštaja, a zaposleni će u celosti ili delimično učestvovati u troškovima. Troškove prevoza do Nemačke snosiće poslodavac.

Oglas se nalazi na sajtu Nacionalne službe, a više informacija se može dobiti i od nadležnih savetnika za zapošljavanje, u migracionim servisnim centrima NSZ i preko kol centra NSZ na broj 0800/300-301 (poziv besplatan). Rok trajanja konkursa je do 16. februara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор