Nemci pozivaju naše medicinare

made-in-germany-rs-nsz

Na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje (www.nsz.gov.rs) je aktuelan novi oglas za zapošljavanje naših medicinskih radnika u Nemačkoj.

Poslodavcu “Ambulante Pflegedienste Gelsenkirchen GmbH” potrebno je 15 asistenata za zdravstvenu negu. Potrebno je da kandidati imaju: IV stepen obrazovanja u zvanju medicinska sestra – tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera; VI -1 stepen stručnosti u zvanju viša medicinska sestra; VI – 2 stepen i zvanje strukovna medicinska sestra; ili VII stepen u zvanju specijalista – strukovna medicinska sestra.

Od posebnih znanja i veština kandidati obavezno treba da znaju nemački jezik na najmanje B1 nivou po Evropskom referentnom okviru, da imaju položen stručni ispit za medicinske radnike (za srednju medicinsku školu) i položen vozački ispit za B kategoriju, a poželjno je i osnovno poznavanje rada na računaru, dok radno iskustvo nije neophodno.

Posao je na određeno vreme do 12 meseci na poslovima asistenta za zdravstvenu negu do nostrifikacije diplome, uz mogućnost angažovanja na neodređeno vreme na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika nakon nostrifikacije diplome.

U uslovima je naznačeno da kandidati sami snose troškove prevoza od Srbije do Nemačke, visina plate do priznanja diplome iznosi 1.950 eura bruto, a nakon nostrifikacije minimalno 2.150 eura bruto. Troškove regulisanja radne dozvole i izdavanja radne vize takođe će snositi izabrani kandidati. Svi koji se zaposle od početka rada će biti socijalno osigurani, a poslodavac će im obezbediti smeštaj pod povoljnim uslovima, uz troškove koje snosi kandidat.

Za sve dodatne informacije o konkursu potencijalni kandidati mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ, ili Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301 (poziv je besplatan). Konkurs se nalazi na sajtu NSZ i trajaće do 27.11.2016. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор