Lufthansa i SAP pozivaju na „AviationBlockchain Challenge“

Globalni konkurs „AviationBlockchain Challenge“ nemačke kompanije „Lufthansa“ i „SAP“ su pokrenule sa ciljem da privuku najtalentovanije Blockchain preduzetnike koji će biti u stanju da svojim idejama promene avio industriju.

„Kombinacija inovativnog ekosistema i industrijske stručnosti koje ima Lufthansa i Blockchain tehnologije i mentorstva SAP-a omogućiće takmičarima da razviju svoje idejno rešenje koje će predstaviti donosiocima odluka u avio industriji“, istaknuto je u pozivu, a prenosi „eKapija“.

Idejna rešenja se po ovom konkursu mogu prijaviti u tri kategorije:

„Traveler Challenge“, u okviru koje idejna rešenja treba da se odnose na bilo koji segment putovanja, pod uslovom da pružaju jasnu vrednost putnicima, od pojednostavljenog procesa rezervacije i kupovine karata, do programa za podizanje lojalnosti prema avio kompaniji. Krajnji cilj je efikasnije i nesmetano putničko iskustvo.

„Airline Challenge“, čiji je fokus na idejnim rešenjima koja unapređuju operacije i procese vezane za avio industriju, kakva su, na primer, optimizacija deljenja podataka unutar kompanije.

„Supplier Challenge“, čija bi idejna rešenja redefinisala procese održavanja i nabavke u avio industriji, od praćenja dokumentacije i digitalizacije do transparentne verifikacije dokumenata.

Prva faza ovog takmičenja, koja traje do 31. avgusta ove godine, podrazumevaće slanje opisa Blockchain rešenja i prikaz njegove vrednosti, bez obzira u kojoj se fazi razvoja nalazi ideja.

Svi projekti koji prođu selekciju predstavnika SAP-a i Lufthanse, preći će u sledeću fazu mentorstva, u okviru koje će timovima biti pružena konsultantska usluga eksperata za podizanje ideje na sledeći nivo razvoja.

Završna faza konkursa odnosiće se na predstavljanje konkretnih rešenja na konferenciji „LufthansaInnovation Forum“ pred donosiocima odluka u kompanijama Lufthansa i SAP.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор