Lufthansa smanjuje flotu i gasi Germanwings

Nemački nacionalni avio-prevoznik Lufthansa najavljuje da će trajno smanjiti svoju flotu i zatvoriti svoju niskobudžetnu avio-kompaniju Germanwings, kao odgovor na sunovrat poslovanja usled krize izazvane pandemijom korona virusa, koja je dovela do potpune obustave vazdušnog saobraćaja u celom svetu.

U saopštenju kompanija navodi da više neće koristiti oko 40 svojih aviona, jer ne očekuje brzi povratak vazdušnog saobraćaja na nivo od pre krize. Kako se dodaje, u Lufthansi predviđaju da će ukidanje restrikcije letova i putovanja trajati još mesecima, kao i da će za povratak u normalu biti potrebno nekoliko godina.

Iako nije navela detalje koliko će ova reorganizacija uticati na zaposlene, kompanija je obećala da će sačuvati što je moguće veći broj radnih mesta, uz najavu da će uskoro započeti razgovore sa sindikatima, prenose agencije.

Sindikati najveće nemačke avio-kompanije su zabrinuti zbog budućnosti radnika Džermanvingsa, niskotarifne Lufthanzine filijale koja od 2015. godine posluje pod imenom Eurowings. O ovoj kompaniji i ranije su kružile priče o postepenom zatvaranju, a takav scenario sada je ubrzala globalna pandemija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор