Epidemija prizemljuje 150 Lufthanzinih aviona

Najveći nemački avio-prevoznik Lufthanza će zbog epidemije korona virusa prizemljiti 150 svojih aviona iz flote koja broji ukupno 770 letelica, najavili su iz kompanije, a prenosi agencija Rojters.

Lufthanza je prošle nedelje već isključila iz saobraćaja 23 aviona koja su letela na dugim linijama. Portparol kompanije je ove sedmice izjavio da Lufthansa prilagođava svoje planove nepredviđenim okolnostima i objasnio da je 25 od 150 aviona, koji neko vreme neće leteti, predviđeno za duge letove, duže od sedam sati.

Menadžment nemačke avio-kompanije je takođe upozorio da za avio-industriju najgore tek dolazi, najavljujući predstojeću ekonomsku štetu koja će nastati zbog izbijanja epidemije korona virusa. Ipak u kompaniji dodaju da smatraju da će se turistička potražnja stabilizovati u narednim nedeljama.

Lufthanza grup erlajns, u čijem sastavu su i kompanije Svis, Brasels i Ostrijan erlajns, prošle nedelje je već saopštila da će smanjiti broj kratkih i srednjih letova do 25 posto, u zavisnosti od širenja epidemije. U poslednjem saopštenju od ponedeljka, kompanija je izvestila da obustavu letova ka Kini produžava do 24. aprila, a ka Teheranu do 30. aprila, kao i da proređuje letove ka severnoj Italiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор