Lufthansa u aprilu otkazuje 23.000 letova

Zbog pandemije korona virusa, najveća nemačka avio-kompanija Lufthansa će u periodu od 29. marta do 24. aprila otkazati 23.000 letova.

Lufthansa je, usled vanrednih okolonosti, već otkazala 7.100 letova do kraja zimskog reda letenja 28. marta, juče je objavila redukovan red letenja, a u narednim nedeljama se očekuju i dodatna otkazivanja, navodi se u saopštenju grupacije.

Kako je objavljeno u petak, kompanija je zbog „drastičnog smanjenja broja rezervacija“, kao posledice širenja korona virusa, prizemljila 50 posto svoje flote, a redukcije se pre svega odnose na Evropu, Aziju i Bliski istok, prenosi agencija Beta.

Jedna od članica Lufthansa grupacije, kompanija Austrian Airlines, objavila je da do daljeg ukida sve letove na vezi sa Italijom, a istu meru je od 12. marta do 3. aprila uvela i druga Lufthansina kompanija Brussels Airlines.

Lufthansa je već objavila da će stopirati zapošljavanje, a svojim zaposlenim predložiti neplaćeno odsustvo. Nemačka grupacija je već prekinula sve letove ka Kini, Iranu i Izraelu i otkazala deo veza sa Italijom, a takođe razmatra i mogućnost prizemljenja cele svoje flote najvećih aviona, koju čini 14 aviona Airbus A380.

Lufthansine deonice su ove godine na Frankfrutskoj berzi već izgubile 38 procenata vrednosti, a juče su do sredine popodneva pale za 2,25 posto, na svega 10,19 eura po akciji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор