Nemačka interveniše zbog odlaganja letova

U sklopu niza mera koje će biti preduzete kako bi se izbegla kašnjenja i odlaganja letova, direktori nemačkih avio-kompanija su se obavezali i da će obezbediti više aviona, navodi portparol nemačkog Ministarstva saobraćaja.

Nemački ministar za saobraćaj Andreas Šojer je na samitu u Hamburgu zatražio od izvršnih direktora avio-kompanija da se obavežu na mere koje će vazdušni transport u Nemačkoj učiniti efikasnijim.

Povod za ovakav zahtev predstavlja poremećaj u nemačkom aviotransportu i učestala odlaganja letova, koja su se pojavila nakon prošlogodišnje propasti aviokompanije „Er Berlin“, prenosi agencija “Rojters”.

Generalni direktor najvećeg nemačkog avioprevoznika “Lufthanze”, Karsten Špor, je na konferenciji za novinare rekao da će ta aviokompanija obezbediti dodatne avione i rezervne posade, uz napomenu da je Lufthanza isplatila četvrt milijarde eura na ime odšteta zbog kašnjenja.

Među dvadesetak mera dogovorenih u zajedničkoj izjavi, našli su se i predlozi za kadrovsko jačanje centara kontrole leta, za ubrzanje bezbednosnih provera na aerodromima i efikasnije i blagovremeno obaveštavanje putnika o kašnjenjima i otkazivanjima letova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор