Masovan otkaz letova Er Berlina

U posrnuloj nemačkoj aviokompaniji „Er Berlin“ neuobičajeno veliki broj pilota otišao je na bolovanje, što je primoralo kompaniju da masovno otkaže letove.

„Sa niza nemačkih aerodroma otkazano je oko 70 polazaka, uključujući tu i glavni berlinski aerodrom „Berlin-Tegel“, kao i u Diseldorfu, Hamburgu i Kelnu, navodi se u saopštenju Er Berlina, a prenosi „B92“.

Kako javljaju mediji u Nemačkoj, i aviokompanija „Tuiflaj“ je bila prinuđena da iz istog razloga otkaže letove, a iz udruženja pilota te kompanije navode da su njihovi zaposleni zabrinuti zbog propalih pregovora o spajanju sa kompanijom Etihad eirvejs.

Zbog finansijskih gubitaka Er Berlina u poslednjih nekoliko godina, njegova matična kompanija Etihad eirvejs je povukla sva sredstva finansiranja, nakon čega je Er Berlin bio prinuđen da podnese zahtev za zaštitu poverilaca i proglasi stečaj.

Nemački investitor Hans Rudolf Verl juče je dostavio ponudu u vrednosti od 500 miliona eura za kupovinu Er Berlina u stečaju. Njegova kompanija „Intro“ predložila je da odmah namiri 50 miliona eura za dugove Er Berlina, a preostalih 450 miliona eura u ratama „zavisno od performansi“, prenosi agencija „Frans pres“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор