IFO savetuje Nemačkoj da ne povećava javnu potrošnju

Po mišljenju Instituta IFO javni sektor u Nemačkoj ne bi trebalo da u znatnom obimu povećava svoju investicionu potrošnju.

U svom obraćanju na konferenciji o investicijama, održanoj na Akademiji za političko obrazovanje u Tucingu u Bavarskoj, zamenik šefa ogranka IFO instituta u Drezdenu Joakim Ragnic je rekao da Nemačkoj sada nisu potrebne velike investicije u infrastrukturu.

– Ono što je, međutim, potrebno Nemačkoj jesu ciljane investicije za eliminisanje uskih grla. Takve investicije imaju najveću ekonomsku korist, a odnose se na puteve i pruge koje propadaju, kao i na mostove, ali i na neke od škola. Postojeća infrastruktura se mora bolje koristiti, a zaustavne trake na autoputevima treba da budu otvorene kako bi saobraćaj bio frekventniji – objasnio je Ragnic, a prenosi agencija „Tanjug“.

Po njegovom mišljenju, kada bi poslovna elektronska pošta u širokopojasnim mrežama imala prioritet nad preuzimanjima sadržaja sa Jutjuba, Nemačkoj ne bi bila potrebna tolika infrastruktura čiji je kapacitet orijentisan na maksimalnu upotrebu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор