Nemačka povećava budžetsku potrošnju

made-in-germany-rs-pare-gomila

Nemačka vlada planira da do 2020. godine poveća budžetsku potrošnju za preko 30 milijardi eura, a da se ne udalji od zacrtanog uravnoteženja budžeta, u skladu sa nacrtom dokumenta nemačkog Ministarstva finansija.

Prema tom dokumentu, u čiji sadržaj je agencija “Rojters” imala uvid, vlada u Berlinu planira da do kraja decenije potrošnju poveća za 30,9 milijardi eura, na 347,6 milijardi eura. S obzirom da se očekuje dalji nastavak rasta poreskih prihoda, neće biti potrebe za novim pozajmicama, tvrdi nemačka vlada.

Nemačke vlasti za 2017. godinu predviđaju povećanje budžetske potrošnje za 8,6 procenata, na 325,5 milijardi eura, od čega će 33,7 milijardi biti potrošeno na investicije. Vlada očekuje da će nacrt budžeta za 2017. godinu i plan o finansiranju do 2020. godine biti odobren 6. jula ove godine.

Prošlogodišnji priliv više od 1,1 milion migranata u Nemačku doveo je u pitanje vladin plan o uravnoteženju budžeta, zbog mogućeg izdvajanja dodatnih sredstava za pokrivanje troškova smeštaja i integracije izbeglica, prenosi “Rojters”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор