“Bertelsman” u 2015. udvostručio profit

made-in-germany-rs-bertelsmann

Nemački medijski i izdavački gigant “Bertelsman” udvostručio je u 2015. godini profit, jer su njegove investicije u digitalne medije postale isplative.

– Za Bertelsman je protekla godina bila vrlo dobra. Prvi put u poslednjih osam godina naši prihodi su ponovo iznad 17 milijardi eura, a ostvarili smo i jedan od najboljih operativnih profita u istoriji kompanije. Izuzimajući rezultate prodaje, dobit “Bertelsman grupe”, takođe, nikada pre nije bila tako visoka kao u 2015. godini – izjavio je generalni direktor Bertelsmana, Tomas Rabe, a prenosi agencija “Frans pres”.

Rabe uspeh grupacije pripisuje njenoj transformaciji, uključujući ulaganja u digitalni biznis i rast poslovanja, u ukupnom iznosu od preko 3 milijarde dolara.

Konačni neto profit nemačke kompanije iznosio je u prošloj godini 1,1 milijardu eura (1,2 milijarde dolara), dok je u 2014. bio 572 miliona eu. Dobit iz poslovanja porasla je za 4,7 procenata, na 2,5 milijardi eura, a prihodi su povećani za 2,4 posto, na 17,1 milijardu eura.

Što se tiče preostalog dela tekuće godine, generalni direktor kaže da će Bertelsman nastaviti svoj “ekspanzivni put, kako bi još brže rastao, bio još digitalniji i još internacionalniji”.

– U ovoj godini očekujemo veće prihode i nastavak visoko-profitabilnog poslovanja. Nastojaćemo da ponovo ostvarimo neto profit od preko milijardu eura. Naš srednjoročni cilj je generisanje oko 20 milijardi eura prihoda – najavio je Rabe.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор