“Air Serbia” do Amerike sa “Air Berlinom”

made-in-germany-rs-air-berlin-logo

Proširenjem kod-šer sporazuma sa nemačkom aviokompanijom “Air Berlin”, srpski avioprevoznik “Air Serbia” uspostavio je vazdušnu vezu između Beograda i SAD sa samo jednim presedanjem.

Po tom sporazumu Air Serbia će svoju oznaku postaviti na 28 nedeljnih letova kojima Air Berlin povezuje svoja čvorišta u Berlinu i Diseldorfu sa tri grada na istočnoj obali SAD: Njujorkom, Čikagom i Majamijem. Za letove od 1. februara karte će moći će da se kupe, počev od 15. januara, preko sajta airserbia.com, u poslovnicama aviokompanija Air Serbia i Air Berlin, kao i preko putničkih agencija, saopštila je srpska aviokompanija.

– Veoma nam je drago što učvršćujemo naše partnerstvo sa kompanijom Air Berlin, čime našim gostima pružamo mogućnost pogodnih transatlantskih kod-šer letova između SAD i Srbije, preko Nemačke – izjavio je Dane Kondić, generalni direktor kompanije Air Serbia, a prenosi agencija „Tanjug“.

On je napomenuo da ovaj aranžman predstavlja istorijski povratak YU oznake na tržište SAD, i da je ključni deo strategije razvoja mreže linija i priprema za uspostavljanje direktnih letova od Beograda za Njujork, koji će se od juna obavljati pet puta nedeljno.

– Kod-šer letovi do Njujorka dopunjavaće našu direktnu liniju i omogućavati veći izbor, veću fleksibilnost i svakodnevne veze sa ovom metropolom sa više od 20 miliona stanovnika. Sporazum podrazumeva i letove do Čikaga, grada sa najvećom srpskom dijasporom u SAD, kao i do Majamija, popularne destinacije poznate širom sveta po plažama, kulturnom i noćnom životu – kazao je Kondić.

Po njegovim rečima, kod-šer letovi sa nemačkom aviokompanijom, koja je takođe članica grupacije “Etihad Airways partners”, odličan je primer koji pokazuje kako partnerstva jednostavno omogućuju širenje mreže letova i konekcije za putnike u vazdušnom saobraćaju, uz jačanje prisustva brenda Air Serbia na tržištu.

Air Serbia će redovne dugolinijske letove ka Njujorku uvesti u junu 2016. godine, čime će se nakon 24 godine Beograd ponovo povezati sa SAD, ali i otvoriti značajan novi vazdušni most za ceo region Balkana.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор