Let od Niša do Dortmunda za 3.000 dinara

made-in-germany-rs-wizzair

Mađarska niskotarifna aviokompanija “Viz er” uvodi od 20. avgusta letove sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ do nemačkog grada Dortmunda, koji će se odvijati tri puta sedmično: utorkom, četvrtkom i subotom.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić navodi da je za letove na ovoj liniji interesovanje veliko, a da su prve karte već prodate po ceni od 2.899 dinara u jednom smeru, što je šestina cene karte na relaciji Beograd-Dortmund. Po njegovim rečima, kompanija Viz er je odabrala Dortmund kao novu destinaciju do koja će leteti sa aerodroma u Nišu, jer je procenila da u okolini tog nemačkog grada živi oko 10 miliona potencijalni putnika.

– Očekujemo da će popunjenost aviona do Dortmunda biti još i veća nego do Bazela i Malmea, mada su i na ovim linijama avioni stalno popunjeni preko 90 posto. Posle uvođenja nove redovne linije izvesno je da će aerodrom „Konstantin Veliki“ ove godine imati više od 100.000 putnika – rekao je Perišić, prenosi agencija “Beta”.

Viz er je počeo da leti sa aerodroma u Nišu u junu 2015. godine, a sa novom linijom do Dortmunda, svoju ponudu sa tog i beogradskog aerodroma uvećao je na ukupno 14 linija do šest zemalja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор