“Red Wings” na liniji od Kaluge do Niša

made-in-germany-rs-red-wings

Od 3. januara kreću direktni čarter-letovi iz ruskog grada Kaluge za Niš, a u Srbiju će prvo doputovati ruska deca koja se bave alpskim skijanjem – najavio je guverner Kaluške oblasti Anatolij Artamonov.

Portparol aerodroma u Kalugi Jelena Galanova kaže da su na relaciji Kaluga-Niš za sada planirana dva leta početkom januara. Transport putnika obavljaće kompanija “Red Wings” avionima “Sukhoi Superjet 100”, prenosi “Sputnjik Srbija”.

– Ovi aranžmani pre svega su namenjeni deci koju je pomenuo guverner, ali je i nekoliko desetina karata u slobodnoj prodaji. Trenutno tražimo turističke maršrute koje bi bile interesante za stanovnike Kaluge, jer je aerodrom počeo sa radom tek u maju ove godine, nakon što je 13 godina bio zatvoren. Smatramo da bi Srbija mogla da postane privlačna destinacija za nas zbog bezviznog režima i skijaških centara. Ukoliko prvi letovi budu uspešni, bićemo spremni za pregovore o nastavku čarter letova – rekla je Galanova.

U Kalugi, udaljenoj 160 kilometara od Moskve, živi oko 350 hiljada stanovnika. Sa međunarodnog aerodroma u ovom gradu avioni trenutno lete za Sankt-Peterburg i Soči, a tu su i čarter-letovi za nemački grad Braunšvajg.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор