Nemačko-srpska komora temelj za nove investicije

nemacka i srpska zastava

U Beogradu je sinoć osnovana Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), koja bi trebalo da doprinese daljem ekonomskom povezivanju Srbije i Nemačke, dovođenju novih investitora, a pre svega, jačanju srpske privrede, ocenili su i nemački i srpski zvaničnici.

Po mišljenju predsednika Nemačko-srpskog privrednog udruženja Ronalda Zelingera, osnivanje međudržavne komore predstavlja temelj za nove investicije.

– To će prepoznati privrednici u Nemačkoj kao završni akt u stvaranju trajnih ekonomskih odnosa, jer je to prva komora osnovana bilateralnim aktom. To znači da su obe vlade, i srpska i nemačka, voljne da formalizuju privredno – poslovne odnose. Nemačka je druga zemlja po obimu trgovine sa Srbijom, a u Srbiji trenutno posluje 350 nemačkih investitora. Naša trgovinska razmena je duplirana od 2010. godine. Nemačke kompanije već su uložile 1,8 milijardi eura u Srbiju i doprinele otvaranju 30.000 radnih mesta – rekao je Zelinger gostujući na RTS-u i dodao postoji još puno kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju.

Tom prilikom on je naglasio da srpska vlada već puno čini da u Srbiju privuče kompanije iz Nemačke. Kako smatra, jedan od najboljih načina za privlačenje novih nemačkih investitora jeste taj da su investitori iz Nemačke koji već posluju u Srbiji zadovoljni uslovima poslovanja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор