Nemačke mere za bržu integraciju migranata

made-in-germany-rs-imigranti02

Vladajuće stranke u Nemačkoj postigle su dogovor o širokom nizu mera za olakšavanje integracije 1,1 milion migranata koji su tokom prošle godine došli u tu evropsku zemlju i dobili azil.

Najavljenim merama traži se ravnoteža između toga da se izbeglicama omoguće lakše zapošljavanje i kursevi integracije, s jedne strane, i velikih očekivanja samih izbeglica, s druge strane, prenosi agencija „Asošiejted pres“.

Između ostalog, dogovorom je predviđeno otvaranje hiljada radnih mesta za migrante uz pomoć srestava vlade, kao i suspenzija odredbe po kojoj trazioci azila ne mogu da budu zaposleni na nekom radnom mestu ukoliko za to mesto postoji odgovarajući kandidat državljanin Nemačke ili EU, navodi američka agencija.

Merama će, takođe, biti skraćeno vreme čekanja na integracione kurseve u okviru kojih se uči nemački jezik, međutim, oni će postati obavezni za veći broj migranata.

Ove mere sada treba da budu razmotrene sa guvernerima nemačkih saveznih država, pre nego što budu formalizovane i poslate na izglasavanje u parlament.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор