U Nemačku je u 2015. stiglo 890.000 izbeglica!

made-in-germany-rs-imigranti02

U Nemačku je tokom prošle godine pristiglo ukupno 890.000 tražilaca azila, a ne 1,1 milion, kako se do sada procenjivalo, izvestio je nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer.

On je saopštio i da je od početka ove godine, pa sve do prošle nedelje, u Nemačku pristiglo 210.000 migranata, što je znatno manji broj pridošlica u odnosu na isti period prošle godine, prenosi agencija “Frans pres”.

U iznošenju ovih podataka, De Mezijer se oslonio na nove centralizovane podatke, znatno preciznije od prethodno anonimnih prvih registracionih podataka koji ne obuhvataju više puta registrovane migrante ili one koji su u međuvremenu napustili Nemačku.

– Zahvaljujući izuzetnim naporima uspeli smo da savladamo ovaj izazov. Brojka od 890.000 izbeglica prispelih tokom prošle godine i dalje je „veoma visoka“, i iznosi jedan procenat ukupnog stanovništva Nemačke. Svi se slažemo da situacija od jeseni prošle godine ne sme da se ponovi. Zbog toga smo usvojili brojne međunarodne mere, kako u Evropi tako i u Nemačkoj, da bi jasno i održivo smanjili broj tražilaca azila koji dolaze u Nemačku, a da istovremeno ispunimo svoju humanitarnu odgovornost – izjavio je De Mezijer.

Povodom dugotrajnog masovnog priliva u Nemačku azilanata izbeglih iz Sirije, Iraka i Avganistana, ali i migranata koji su pobegli od siromaštva i konflikata u drugim delovima Bliskog istoka i Afrike, De Mezijer je istakao da značajno smanjen broj novih migranata u ovoj godini pokazuje da preduzete mere uspešno deluju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор