Migranti koštali Nemačku 23 mlrd. € u 2018.

U 2018. godini Nemačka je potrošila rekordne 23 milijarde eura na integraciju više od milion migranata i borbu protiv uzroka migracija u inostranstvu, što predstavlja povećanje troškova za skoro 11 procenata u odnosu na pretprošlu godinu.

Povećan iznos u 2018. godini uglavnom je rezultat većih troškova usmerenih na mere koje migrante treba da zadrže van EU, kao i na poboljšavanje životnih uslova u zemljama njihovog porekla. Naime, vlada je 7,9 milijardi eura potrošila na mere kojima se bori protiv migracije, što je takođe više za 16 posto u odnosu na godinu pre.

Šesnaest nemačkih država koje su uglavnom zadužene za smeštaj i integraciju izbeglica iz zemalja poput Sirije, Iraka i Avganistana, dobilo je u prošloj godini od federalne vlade 7,5 milijardi eura, što je za 14 posto uvećan iznos, stoji u izveštaju Ministarstva finansija u koji je Rojters imao uvid.

Agencija navodi kako se očekuje da će dalju diskusiju o godišnjem vladinom izveštaju o migrantima i troškovima integracije sada preuzeti kabinet nemačke kancelarke Angele Merkel.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор