U Nemačku stiže još 10.000 izbeglica

Nemačka kancelarka Angela Merkel je potvrdila da će njena zemlja prihvatiti još 10.000 izbeglica po programu relokacije između Evropske unije i Turske.

Merkelova je ovom prilikom istakla da je, pored prihvata izbeglih ljudi, istovremeno neophodno i konstantno pružanje pomoći zemljama pogođenim krizama.

– Nemačka će, prema sadašnjem programu relokacije, prihvatiti 10.000 izbeglica – rekla je nemačka kancelarka na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj sa visokim komesarom UN za izbeglice Filipom Grandijem.

Ona je podsetila da je, prema sporazumu koji je postignut između EU i Turske, Nemačka preuzela odgovornost da prihvati toliki broj izbeglica. Po njenim rečima, jedan od ključnih ciljeva Nemačke jeste borba protiv ilegalnih migracija, prenosi „Sputnjik“.

Iz Berlina najavljuju akciju pružanje pomoći regionima pogođenim krizom, kao što su Libija, Sirija i područje oko jezera Čad.

Evropski komesar Dimitris Avramopulos je prošle nedelje izjavio da će Nemačka prihvatiti 10.000 migranata i izbeglica iz severne Afrike i sa Bliskog istoka.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор