Nemačka bi godišnje da primi 500.000 izbeglica!

made-in-germany-rs-imigranti

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel je izjavio da je Nemačka stabilna zemlja i da bi, dugoročno gledano, ona mogla da primi oko 500.000 izbeglica godišnje.

Gabrijel je pri tom isključio mogućnost povećanja poreza zbog uvećanih troškova zbrinjavanja izbeglih iz Sirije i Iraka.

– Verujem da bi mi mogli godišnje da izađemo na kraj sa oko pola miliona izbeglica i u to nema sumnje, a ta brojka sa kojom bi Nemačka mogla da se nosi, možda bi mogla biti i veća. Mi jednostano imamo jednu fantastično dobru privrednu situaciju – rekao je Gabrijel za nemačku televiziju „ZDF“, objašnjavajući razloge zbog kojih isključuje mogućnost povećanja poreza u Nemačkoj.

Naime, nemačka Vlada je izašla sa procenama da bi ove godine u zemlju moglo da pristigne čak 800.000 izbeglica. Tokom ovog vikenda i juče U Nemačku je iz pravca Mađarske stiglo oko 30.000 izbeglica, uglavnom Sirijaca, a to je omogućeno na osnovu dogovora Nemačke, Austrije i Mađarske.

Nemački političari ukazuju da je to bio izuzetak od pravila i pozivaju Evropu na solidarnost i podršku. Kritike na ovaj dogovor dolaze iz bavarske Hrišćansko-socijalne unije, odakle je zbog te odluke kritikovana i kancelarka Angela Merkel, uz ocenu da takav potez nije dogovoren sa nemačkim pokrajinama i da je to pogrešan signal za Evropu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор