Ponovo štrajk u Lufthanzi

made-in-germany-rs-lufthansa-pilot

Piloti na prekookeanskim i transportnim letovima nemačke aviokompanije “Lufthanza” započeli su novi štrajk koji će, kako javljaju nemački mediji, trajati do sutra u ponoć.

Počev od aprila prošle godine, 13. do sada obustava rada i ovaj put je organizovana zbog dugoročnog spora pilota sa upravom kompanije o prevremenom penzionisanju. Piloti Lufthanze štrajkuju zbog plana uprave aviokompanije da ukine propis po kojem piloti mogu da se penzionišu sa 55 godina, a da 60 posto plate primaju dok ne napune 65 godina, kada prema nemačkom zakonu imaju pravo na punu penziju.

Sudeći na osnovu informacija iz ove aviokompanije, koje prenose nemački medji, tokom ovog štrajka biće otkazane stotine letova, a tokom današnjeg dana svaki drugi na prekookeanskim linijama. Samo će iz Frankfurta, Minhena i Diseldorfa biti otkazano 84 prekookeanska leta, prenosi agencija „Tanjug“.

Kada je reč o rasporedu planiranih letova Lufthanse, mediji prenose da ta kompanija po planu za sutra ima 1.520 letova, od čega 1.350 na unurašnjim linijama i 175 prekookenaskih, sa ukupno 180.000 putnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор