Novi štrajk kabinskog osoblja Lufthanze

made-in-germany-rs-lufthansa-pilot

Aviokompanija Lufthanza juče je zbog štrajka pilota i letačkog osoblja otkazala na tri nemačka aerodroma ukupno 929 domaćih i međunarodnih letova, što je direktno uticalo na 113.000 putnika.

I u turističkim agencijama u Srbiji potvrđuju da su putnici iz Srbije tokom celog proteklog vikenda takođe bili pogođeni obustavom rada u nemačkoj aviokompaniji, i objašnjavaju da se informacije o otkazanim letovima znaju otprilike dan unapred, saznaje agencija „Beta“.

Sindikat kabinskog osoblja (UFO) pozvao je juče svoje članove na štrajk od 4.30 ujutru do 11.00 uveče na aerodromima u Frankfurtu i Dizeldorfu, a do ponoći na aerodromu u Minhenu, prenosi agencija „Asošiejted pres“.

Poslednji u nizu štrajkova u Lufthanzi počeo je u petak, s pauzom u nedelju, a očekuje se da će trajati celu ovu sedmicu, s tim što će se na smenu odvijati na različitim aerodromima.

Sindikat pilota nemačke kompanije već godinu dana u ovom sporu oko ugovora pokušava da obezbedi otpremnine za 19.000 svojih članova, ukoliko odu u prevremenu penziju, dok se Lufthanza trudi da smanji troškove poslovanja.

Aktuelni štrajkovi neće uticati na Lufthanzine ćerke firme, kao što su Jurovings (Eurowings), Džermanvings (Germanwings), Svis (Swiss) i Ostrijan erlajns (Austrian Airlines).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор