Na rad u Nemačku i preko PKS

made-in-germany-rs-radnik-gradjevina

Srpske kompanije koje na nemačka gradilišta šalju više od pet svojih radnika, dokumentaciju za izdavanje nemačkih viza od danas mogu da dostave i Privrednoj komori Srbije (PKS).

Na osnovu Sporazuma o detašmanu Srbije sa Nemačkom, Privredna komora Srbije je od 11. aprila uvela novu uslugu administriranja dokumentacije za izdavanje viza, namenjenu domaćim privrednicima koji na nemačka gradilišta upućuju više od pet radnika.

Uslove za upućivanje radnika u Nemačku po osnovu detašmana, kao i svu potrebnu dokumentaciju za izdavanje viza SR Nemačke, zainteresovana preduzeća mogu naći i preuzeti sa linka www.pks.rs/detasmani. Radno vreme za prijem dokumentacije u PKS je od 9 do 15 sati svakog radnog dana, a za sve dodatne informacije na raspolaganju je kontakt telefon 011/ 3304 577, i imejl detasmani@pks.rs, navodi se u saopštenju PKS.

Na osnovu međudržavnog Sporazuma potpisanog 2001. godine između SR Jugoslavije i SR Nemačke o zapošljavanju radnika domaćih preduzeća u SR Nemačkoj putem odobravanja godišnjih kvota zapošljavanja, prema ugovoru o izvođenju radova (detašman), privredni subjekti iz Srbije mogu da zapošljavaju svoje radnike na građevinskim, montažerskim, izolaterskim i sličnim radovima na nemačkim gradilištima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Postovani,javljam se u vezi daljih informacija u vezi odlaska u Nemackoj,zavrsio sam srednju ekonomsko-trgovinsku,postoji li ikakva opcija ne mora da bude u struci,vec bilo koji posao..Hvala unapred

Оставите одговор