Nemci traže lekare preko NSZ

made-in-germany-rs-mladi-lekari

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila oglas nemačkog poslodavca „Dr Med. Oliver Welke“ koji bi da zaposli lekare opšte medicine ili specijaliste interne medicine.

Na oglas mogu konkurisati lekari opšte medicine sa VII stepenom stručne spreme i obaveznim znanjem nemačkog jezika na B1 nivou prema Evropskom referentnom okviru. Potrebno je da kandidati imaju i položen stručni ispit, a poželjno je radno iskustvo, kao i iskustvo EKG-a i sonografije.

Radni odnos podrazumeva 3 meseca probnog rada uključenih u 12 meseci edukacije za lekare opšte prakse, na kraju 3 meseca edukacije za doktore naturopatije, uz dodatnu edukaciju do maksimalno 24 meseca. Nakon završetka specijalističke obuke, odnosno ukoliko kandidat već ima specijalizaciju, njemu se nude dve mogućnosti: ugovor na neodređeno vreme ili partnerstvo.

Visina plate tokom edukacije i specijalizacije iznosi 3.500 eura bruto, a sa završenom specijalizacijom za neoženjene i neudate: 4.000 eura bruto (oko 2.380 eura neto). Sa ugovorom na neodređeno vreme, zarada za oženjene i udate sa dvoje dece je bruto 4.000 eura (oko 2.780 eura neto). Zaposleni snosi troškove prevoza od Srbije do Nemačke, kao i troškove izdavanja radne dozvole. Zaposleni će od početka rada biti socijalno osiguran, dok se adekvatan smeštaj može organizovati za prvih par meseci ili duže na trošak zaposlenog.

Konkurs je otvoren do 6. maja. Za sve dodatne informacije o načinu konkurisanja i potrebnoj dokumentaciji, kandidati se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301 (poziv je besplatan), ili migracionim servisnim centrima NSZ.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор