Nemci traže još 18 medicinskih sestara

made-in-germany-rs-nsz

Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije objavila je oglas nemačke agencije za zapošljavanje „Schutz und Partner Career Service“ iz Gaienhofena, kojoj je potrebno 18 medicinskih sestara i tehničara.

Naši radnici bi radili na poslovima asistenta za zdravstvenu negu do priznanja (nostrifikacije) diplome, a nakon toga na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika. U zavisnosti od kvalifikacija sa kojima raspolažu izabrani kandidati će biti raspoređeni na: Odeljenju za intenzivnu negu, Odeljenju za kardiologiju, Odeljenju gerijatrije, Odeljenju neurologije i Odeljenju za pulmologiju. Mesta rada su u nemačkim Saveznim pokrajinama Bayern, Hessen, Baden Wurrtemberg i Berlin

Potrebno je da kandidati imaju završenu srednju medicinsku školu, smera medicinski tehničar ili medicinska sestra opšteg smera. Od posebnih znanja i veština treba da poseduju položen stručni ispit za medicinske radnike i obavezno znanje nemačkog jezika na B1 nivu prema Evropskom referentnom okviru, a poželjno je da kandidati imaju i radno iskustvo u struci.

U pitanju je radni odnos na određeno vreme do 12 meseci do nostrifikacije diplome, uz mogućnost angažovanja na neodređeno vreme nakon nostrifikacije. Visina bruto zarade je 1900 eura, plus dodaci za noćni rad, rad vikendom i praznicima do priznavanja diplome, a nakon nostrifikacije 2300 eura bruto, plus dodaci.

Rok za prijavu na konkurs je do 30.11.2016. godine, a svi detaljni uslovi oglasa mogu se pogledati na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje: www.nsz.gov.rs u rubrikama „Info“ i „Vesti“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор