Nemačka traži naše medicinare

made-in-germany-rs-mladi-lekari

Nacionalna služba za zapošljavanje je oglasila slobodna radna mesta za 4 asistenta za zdravstvenu negu kod nemačkog poslodavca „Christa –Maria Stift“ Wassertrudingen iz okruga Ansbach u Bavarskoj.

Posao podrazumeva angažovanje na mestu asistenta za zdravstvenu negu do priznavanja diplome, a nakon priznavanja, na mestu kvalifikovanog zdravstvenog radnika. Potrebno je da kandidati imaju završenu srednju medicinsku školu, smera medicinski tehničar ili medicinska sestra opšteg smera. Obavezno je znanje nemačkog jezika B 1 nivo prema Evropskom referentnom okviru i posedovanje znanja i veštine za rad sa osobama sa fizičkim i psihičkim problemima, a prethodno radno iskustvo je poželjno.

Radi se o poslu na određeno vreme do 12 meseci do nostrifikacije diplome za zdravstvenog radnika, uz mogućnost angažovanja na neodređeno vreme nakon priznavanja diplome. Visina bruto zarade je 1800 eura do priznavanja diplome, a nakon nostrifikacije bruto plata je 2300 eura. Troškove prevoza od Srbije do Nemačke snosi kandidat, kao i troškove izdavanja radne vize i zdravstvenog pregleda za utvrđivanje opšte radne sposobnosti.

Konkurs je otvoren do 03.03.2016. godine, a detaljne informacije svi zainteresovani mogu naći na sajtu NSZ, ili se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje, migracionim servisnim centrima NSZ i Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор