Tri nova oglasa NSZ za rad u Nemačkoj

Na veb sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje objavljena su tri nova oglasa za zapošljavanje medicinskih sestara i doktora iz Srbije u bolnicama u Nemačkoj.

Prvi poslodavac je Univerzitetska klinika iz Bona (Universitätsklinikum Bonn) koja traži 30 medicinskih sestra i tehničara opšteg ili pedijatrijskog smera. Potrebno je da kandidati imaju završen IV stepen srednje medicinske škole i položen stručni ispit, da poznaju nemački jezik na najmanje A2 nivou prema Evropskom referentnom okviru za jezike, a radno iskustvo je poželjno na neurologiji, neurohirurgiji i pedijatriji, ali nije neophodno. Takođe je poželjno i poznavanje nemačkog jezika na početnom A2.1 nivou.

U pitanju je rad na određeno vreme na mestu asistenta za zdravstvenu negu, do nostrifikacije diplome za zvanje zdravstvenog radnika, nakon čega se radni odnos može zasnovati i na neodređeno vreme, a zaposleni ima mogućnost da nakon određenog perioda podnese zahtev za dobijanje stalne boravišne dozvole. Početna plata je 2.297 eura do priznavanja diplome, poslodavac će zaposlenima obezbediti smeštak koji oni sami plaćaju, a troškove prevoza do nemačke će snositi poslodavac.

Drugi poslodavac je dečija bolnica iz Rozenhajma „RoMed Klinikum Rosenheim“ koja traži 15 pedijatrijskih sestara i tehničara za Odeljenje neonatologije. Pored završenog IV stepena srednje škole, potrebno je imati i položen stručni ispit i radno iskustvo na području neonatologije, kao i znanje nemačkog jezika na početnom A2.1 nivou. Uslovi rada i boravka su slični kao i u prethodnom oglasu. Početna plata je 2.109 eura bruto do nostrifikacije diplome, a 2.635 eura bruto nakon njenog priznavanja. Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije za oba ova konkursa je 28.12.2017. godine.

U trećem oglasu minhenska bolnica „MEDIKOF GmbH“ traži jednog specijalistu oftalmologije sa specijalizacijom, koji operiše, poznaje dijagnostiku i lečenje svih problema sa očima, uz prepisivanje lekova i sredstava za korigovanje vida, kao što su naočare i kontaktna sočiva. Poželjna je specijalizacija u oblasti medicinske i hirurške nege očiju i sistema vida, kao i u sprečavanju i lečenju bolesti oka i povreda. Obavezno je znanje nemačkog jezika na najmanje B2 nivou, a radno iskustvo je poželjno. Rok za konkurisanje na ovaj oglas je 22.01.2018. godine.

Za sve dodatne informacije o ovim konkursima kandidati se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ ili Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор