Nemačka odobrila više azila nego svi drugi u EU

Prema najnovijim podacima “Eurostata”, nemačke vlasti su u prvom polugodištu 2017. godine odobrile azil za 367.065 migranata, dok je u u svih ostalih 27 zemalja Evropske unije dodeljeno svega 199.405 azila.

Nemački list “Di velt” (Die Welt) navodi da podaci nemačkog biroa za migraciju i izbeglice (BAMF), pokazuju da je u navedenom periodu Nemačka dala azil još većem broju migranata, uz pominjanje brojke od 388.201, prenosi “balkanmagazin.net”.

Uglavnom se radi o izbeglicama iz ranijih godina, jer se u Nemačkoj od aprila 2016. do sada mesečno u proseku registruje oko hiljadu zahteva za azil, što je znatno manje u odnosu na raniji period.

U oktobru ove godine evidentirano je ukupno 15.170 još uvek nerešenih zahteva za azil, po čemu je Nemačka iza Italije koja je, posle zatvaranja trase za izbeglice preko Turske, prva na udaru pojačanog talasa iseljavanja preko Afrike i zapadnog Mediterana.

Nemačka se trudi da pomogne i migrantima odbijenim za azil, kojima za dobrovoljno iseljavanje natrag u zemlje svoga porekla, nudi po 3.000 eura. Ovi zahtevi će se primati do 28. februara iduće godine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Nemačke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор