Negovateljice čeka posao u Nemačkoj

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila još jedan oglas za posao u gradu Bergisch Gladbach u Nemačkoj, kod poslodavca „DRK – Pflegedienste Rhein-Sieg/Rhein-Berg GmbH“, a za zapošljavanje 10 asistenata za zdravstvenu negu starih lica.

Potrebno je da kandidati imaju završenu srednju ili višu školu opšteg, pedijatriskog ili akušerskog smera, ili visoku zdravstvenu školu strukovnih studija. Od posebnih znanja i veština traži se položen stručni ispit za medicinske radnike, poželjno je znanje nemačkog jezika na B1 nivou prema Evropskom referentnom okviru, a poželjno je da kandidati imaju i radno iskustvo u struci.

U pitanju je radni odnos na neodređeno vreme sa probnim radom od 6 meseci, na poslovima asistenta za zdravstvenu negu. Bruto zarada je 1.900 eura, a nakon nostrifikacije diplome 2.700 eura bruto. Radnici će od početka rada biti socijalno osigurani, troškove prevoza od Srbije do Nemačke biće regulisani dogovorom između zaposlenog i poslodavca, troškove izdavanja radne dozvole/vize snosi zaposleni, a poslodavac će obezbediti smeštaj pod povoljnim troškovima koji su u rasponu od 150 do 450 eura.

Za sve dodatne informacije o ovom konkursu kandidati se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ ili Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301. Rok trajanja konkursa je do prvog oktobra ove godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор