Nemci pozivaju bravare na platu od 2.500 €

made-in-germany-rs-alat-za-obijanje

Dobar oglas za posao bravara u Nemačkoj nudi mesečnu platu do 2.500 eura, 35 sati nedeljnog rada, plaćen put do Nemačke, pa čak i zdravstveno i penziono osiguranje.

Nemcima su preko potrebni bravari, o čemu svedoče i hrvatski portali za zapošljavanje, koji su objavili primamljive ponude za posao.

– Plata je u slučaju bravara od 1.500 do 2.500 eura mesečno. To se odnosi na 35 radnih sati nedeljno, ali tu idu i mogući prekovremeni sati rada, koji se plaćaju do 25 posto više, a rad tokom praznika i nedeljom plaćen je 50 do 100 posto više. Nemački poslodavci čak pokrivaju i troškove prevoza do Nemačke, plaćaju obrazovanje, kurseve nemačkog jezika, sertifikate za obavljanje posla, kao i razne druge beneficije. U to ubrajamo čak i prijavu na zdravstveno i penziono osiguranje nemačkog zdravstvenog sistema – objasnio je za „RTL“ Nikša Demović sa portala „posao.hr“.

Dok su u Hrvatskoj, ali i u Srbiji i čitavom regionu, zanatlije potcenjene, evropska tržišta rada ih čekaju raširenih ruku. Nemačka Savezna agencija za zapošljavanje izdala je preporuku za obrazovnu upisnu politiku države, prema kojoj u celoj zemlji najviše nedostaju tesari, zidari, mesari, pekari i staklari, a od četvorogodišnjih obrazovnih profila, najviše nedostaje medicinskih tehničara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

1 Komentar
  1. Zavrsio sam skolu masin bravar,imam 31 godinu i zainteresovas sam za taj posao ali kako da stupim u kontakt sa nekim

Оставите одговор