Za negovatelje novi oglas za posao u Nemačkoj

Nacionalna služba za zapošljavanje je na svom sajtu objavila novi oglas za zapošljavanje zdravstvenih radnika iz Srbije u nemačkim bolnicama i domovima za stara lica, na poslovima asistenta za zdravstvenu negu do priznavanja diplome, a posle priznavanja, na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

Na oglas se mogu javiti i nezaposleni i zaposleni kandidati, bez obzira da li su prijavljeni na evidenciju NSZ. Potrebno je da imaju završen najmanje IV stepen srednje medicinske škole kao medicinska sestra – tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera i položen stručni ispit. Uz to je potrebno i poznavanje nemačkog jezika na minimalno A2 nivou prema Evropskom referentnom okviru za jezike, a prednost će imati kandidati sa znanjem jezika na B1 ili višem nivou.

Prednost pri zapošljavanju će imati kandidati koji poseduju radno iskustvo u struci u poslednje 4 godine i tek završeni školarci sa obavljenom stručnom praksom. Izabrani kandidati će raditi na određeno vreme do nostrifikacije diplome, a nakon nostrifikacije diplome radni odnos se može zasnovati i na neodređeno vreme. Početna bruto plata je 1.900 eura do priznavanja diplome, troškove prevoza do Nemačke snosi poslodavac koji će obezbediti i smeštaj i ishranu, za šta će zaposleni u celosti ili delom participirati u troškovima.

Za sve dodatne informacije o ovom konkursu kandidati se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje u filijali NSZ, migracionim servisnim centrima NSZ ili Pozivnom centru NSZ na broj 0800/300-301, a konkurs će biti otvoren do kraja septembra.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор