Zlatibor se izborio za gradnju gondole

Na zlatiborskom vrhu Tornik juče je zvanično otpočela gradnja „Gondole Zlatibor“, zemljanim radovima i izmeštanjem optičkog kabla na delu trase na kojoj je investitor, Opština Čajetina, pripremila teren, saopštava Javno preduzeće „Gold gondola Zlatibor“.

Izgradnju gondole realizovaće konzorcijum izvođača na čelu sa užičkim preduzećem „Jedinstvo“, a posao će nadgledati stručnjaci iz francuske kompanije „Pomagalski“. Po njihovim navodima, zemljani radovi će potrajati desetak dana, dok se početak armiranja i betoniranja može očekivati za dve nedelje.

– Ugovorna obaveza kompanije „Poma“, koja je isporučila opremu za gondolu, biće da prati njenu izgradnju do samog završetka i ugradnju svakog dela opreme, zbog čega će njihovi predstavnici ponovo posetiti Zlatibor polovinom septembra, kada bude počelo betoniranje – objašnjava Bojana Božanić, direktorka preduzeća Gold gondola.

Ona je potvrdila da je pri kraju i izrada tehničke dokumentacije kojom će Opština Čajetina od Ministarstva građevinarstva zatražiti i građevinske dozvole za radove na ostatku trase, odnosno na početnoj stanici gondole na Obudojevici na Zlatiboru i na međustanici kod Ribničkog jezera.

– Do kraja godine očekujemo da dobijemo građevinske dozvole i za preostale četiri faze izgradnje, s obzirom na to da je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa u završnoj fazi – navela je Božanićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор