Nemački ambasador na pečenju u Čajetini

made-in-germany-rs-srpska-i-nemacka-zastava

Prilikom posete Čajetini ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm je poručio da su turizam i poljoprivreda oblasti koje ovom kraju pružaju velike mogućnosti za saradnju sa nemačkim partnerima.

Tokom razgovora sa predsednikom Opštine Milanom Stamatovićem, ambasador Vilhelm se upoznao sa privrednim potencijalima ove srpske opštine, pre svega u oblasti turizma i poljoprivredne proizvodnje, a u cilju buduće saradnje, saopšteno je iz lokalne samouprave.

– Već je poznato da je opština Čajetina jedna od najuspešnijih turističkih destinacija u Srbiji. Cilj nam je da se predstavimo i u Nemačkoj, kako bi se i tamošnji investitori zainteresovali za saradnju sa nama – rekao je Stamatović, a prenosi agencija „Tanjug“.

Ambasador Vilhelm je rekao da je sada, po prvi put, imao priliku da dođe u Čajetinu i izrazio žaljenje što nema više slobodnog vremena na raspolaganju da upozna celu Srbiju i njene prirodne lepote.

– Vaš turizam je nešto što daje velike mogućnosti za saradnju sa nemačkim partnerima, a isto tako i poljopriveda. Opština Čajetina zaista ima velikih potencijala – naglasio je nemački ambasador , a zatim kroz osmeh dodao da jedva čeka da proba jagnjeće pečenje, po kome je ovaj kraj Srbije nadaleko čuven.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор