Nemački turoperateri posetili Beograd

made-in-germany-rs-eu-beograd-kalemegdan

Predstavnici nemačkih organizatora putovanja i turističkih agencija danas završavaju posetu Beogradu, organizovanu u okviru studijske ture pod nazivom „Trend destinacija – Beograd“.

Ovu poslovnu posetu nemačkih turoperatera organizovali su Turistička organizacija Srbije (TOS) i Turistička organizacija Beograda, u saradnji sa domaćom aviokompanijom „Er Srbija“, a ovom akcijom promovisana je i nova vazdušna linija Er Srbije između Beograda i nemačkog grada Hamburga, saopštavaju iz TOS-a.

U okviru studijske posete, gosti iz Nemačke posetili su glavne kulturno-istorijske znamenitosti Beograda, predstavljena im je tradicionalna starogradska muzika i gastronomska raznovrsnost Srbije, a obišli su i muzej Nikole Tesle, od čijeg rođenja se ove godine u Srbiji obeležava 160 godina.

Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, našu zemlju je od januara do kraja avgusta ove godine posetilo 43.718 nemačkih turista, što je blagi rast od 2,3 posto u odnosu na isti period prošle godine, navedeno je u saopštenju TOS-a.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор